Dagtocht naar Brussel en de Serres van Laken 2017

Met een busreis naar Brussel en de Serres van laken
 

Brussel en de Serres van laken                             

 

Slechts drie weken per jaar zijn de Koninklijke Serres van Laken in Brussel geopend voor het publiek. Men kan dan een kijkje nemen in de privé-tuin van de koninklijke familie van België. Een buitenkansje om onder die schitterende constructie van ijzer en glas te genieten van soms eeuwenoude bomen, planten en bloemen. Naast de Serres kan het publiek sinds 2001 ook het atelier van Koningin Elisabeth bewonderen. Er is tevens een route uitgezet die de bezoeker door een deel van het park van het Kasteel leidt.    
              
 
 

Leopold II liet de Serres meer dan 100 jaar geleden aanleggen. Hij realiseerde daarmee zijn droom om de ‘eeuwige lente’ bij de hand te hebben. Alphonse Balat, de leermeester van Victor Horta, is de architect die tekende voor het ontwerp. De Engelse tuinarchitect John Wills mocht de inrichting verzorgen. Resultaat: een complex van 36 kassen verbonden door glazen passages, geheel in art-nouveaustijl en gevuld met exotische en meer bekende planten en bomen. De zogenaamde Kongo serre is het hoogtepunt: een constructie van glas en staal van 30 x 30 meter met voornamelijk palmbomen. Verder krijgt men ook te zien: muren volledig bedekt met varens, gangen met een plafond van bloeiende fuchsia’s, manshoge geraniums, zalen gevuld met bloeiende azalea’s, oleanders en camelia’s. U kunt bij de serres van laken geen drankjes enz. kopen. Na de middag vertrekken we naar het centrum van Brussel. We gaan om 18.30 retour.

 
 
Stap in de touringcar en ga met ons mee naar Brussel en de Serres van Laken.
We hebben diverse opstapplaatsen zoals Bergen op Zoom, Roosendaal, St. Willebrord, Etten-Leur, Breda. Overige opstapplaatsen in overleg. 
 
Prijs      :    € 32,00 incl. koffie met iets lekkers, entree van de Serres van Laken
Datum  :    op aanvraag
 
 
 

 

 

Of bel 0165-382851 of mail dagtochten@muijs-scaldis.nl

Klik hier voor de overige dagtochten

We zijn ook op facebook te vinden en hebben regelmatig leuke acties.